Salát
3 hlávky libovolných salátů (i mix)
1/2 dl pekanových ořechů
1/2 dl sušených fíků nasekaných nadrobno
250 g kozího sýra nakrájeného na plátky
1 vanička malin
1 vanička ostružin
2 zelená jablka nakrájená na kulaté tenké plátky
2 hrušky nakrájené na tenké plátky
Marináda
1/2 dl vinného octu z bílého vína
1 dl Finlandia Vodka Lime
1 dl vody
3/4 dl cukru
1 lžička mleté skořice
Dresink
2 lžičky malinového džemu 3-4 lžičky malinového octu
1 lžička balsamica (Borges)
1,5 lžičky medu
1/2 dl olivového oleje
sůl
pepř
Příprava
Nejdříve si připravte marinádu. V pánvi smíchejte ocet, vodu, Finlandia Vodka Lime, cukr a jednu čajovou lžičku skořice. Povařte 8 - 10 min. Po vychladnutí přidejte nakrájená jablka a hrušky a nechte marinovat minimálně půl hodiny.
Poté připravte dresink. Nejdříve přes jemné sítko do misky propasírujte malinový džem. Přidejte malinový ocet a med, dobře smíchejte. Za stálého míchání smažte na oleji. Nakonec ochuťte solí a pepřem.
Salát rozdělte na talíře, ozdobte plátky jablka a hrušky, na ně pak položte fíky a pekanové ořechy. Přidejte kozí sýr a ovoce. Ozdobte jedlými květy a podávejte s malinovým octem.
(4 porce)