Suroviny:
- Porce: 4
- Cena: Běžná cena
- Typ přípravy: zapékání
- Doba přípravy: 25min.
- Náročnost: Běžně náročné
75 dkg vepřového masa 1 dcl oleje 2 ks vejce 20 dkg hladke mouk 2 dcl mleka 3 ks stroužků česneku 1 lžička soli 1 ks sterilovaného leča 12 dkg másla
Doporučené přílohy:
- Brambory
Příprava:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Z vajec, hl. mouky, mléka, prolisovaného česneku a soli umícháme středně husté těstíčko, namočíme v těstíčku plátky masa a osmažíme na pánvi v trošce oleje z obou stran.
Vymažeme si zapekací mísku z varného skla máslem, naskládáme vrstvu řízečků v těstíčku a zalejeme polovinou leča. Pak dáme druhou vrstvu řízečků v těstíčku a zalejeme zbytkem zeleninového leča. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme na 220 st. C asi 30 minut. Zelenina nesmí černat, jídlo by bylo hořké.