INGREDIENCE
4 cl |
ananasové šťávy |
3 cl | pomerančové šťávy |
kousky ananasu |
POSTUP
1. Šťávy zamícháme v šejkru s kostkami ledu
2. Nápoj přecedíme do koktejlového poháru
3. Ozdobíme kousky ananasu.
Když nevíte jak,švindlujte tak.
INGREDIENCE
4 cl |
ananasové šťávy |
3 cl | pomerančové šťávy |
kousky ananasu |
POSTUP
1. Šťávy zamícháme v šejkru s kostkami ledu
2. Nápoj přecedíme do koktejlového poháru
3. Ozdobíme kousky ananasu.
Rozpis na 1nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
4 díly | pomerančového džusu |
4 díly | toniku |
plátek pomeranče | |
kostky ledu | |
višeň | |
míchátko | |
slámka | |
vysoká sklenice o větším obsahu 230-280 g |
POSTUP
1. Vysokou sklenici téměř naplníme ledem
2. Nalijeme pomerančový džus a přidáme tonik
3. Zdobíme plátkem pomeranče a višní
4. Podáváme se slámkou a míchátkem.
postup
Na dno sklenky nalijeme sirup. Ostatní ingredience (kromě Mattoni) vložíme do šejkru s ledem a promícháme. Přes lžíci nalijeme nad sirup a dle chuti doplníme mattonkou.
Koktejl z mléka, banánů, citrónové šťávy a cukru.
INGREDIENCE
0,5 l | vychlazeného mléka |
2 ks | zralé banány |
4 lžíce | citrónové šťávy |
2 lžíce | cukru |
kolečka banánů na ozdobu | |
brčka |
POSTUP
1. Několik koleček banánu na ozdobení namočíme do citrónové a šťávy a po té vyválíme v cukru
2. Do mixéru nalijeme vychlazené mléko a přidáme ostatní banány, cukr a šťávu, vše důkladně rozmixujeme
3. Naplněné sklenice zdobíme plátky banánu a podáváme s brčkem.
ingredience
Becherovka 4 cl
Martiny Dry 2 cl
postup
Do míchací sklenice vložíme několik kostek ledu a přidáme uvedené suroviny. Promícháme a nalijeme do vychlazené koktejlky. Ozdobíme olivou a citronovou kůrou.
Toto není pití pro DĚTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozpis na 1 nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
3 díly | ananasového džusu |
3 díly | zázvorové limonády |
1/2 dílu | grenadiny |
1 lžička | limetkové šťávy |
slámka | |
kostky ledu | |
plátek limetky | |
višeň | |
šejkr | |
barové sítko | |
sklenice ballon nebo velká sklenice na víno |
POSTUP
1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme ananasový džus, limetkovou šťávu a grenadinu
3. Důkladně protřepeme a přecedíme do ledem naplněné sklenice
4. Dolijeme zázvorovou limonádu a zdobíme plátkem limetky a višní
5. Podáváme se slámkou.
Poznámka:
Grenadina – Červený sirup z granátových jablek.
Rozpis na 1 nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
3 díly | grapefruitového džusu |
3 díly | limonády |
1/2 dílu | limetkové šťávy |
1/2 dílu | grenadiny |
kostky ledu | |
šejkr | |
barové sítko | |
slámka | |
výhonek celeru | |
vysoká sklenice o větším obsahu 230-280 g |
POSTUP
1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme limetkovou šťávu, grapefruitový džus a grenadinu
3. Důkladně protřeseme a naléváme přes sítko do vysoké sklenice téměř naplněné ledem
4. Dolijeme limonádou a zdobíme výhonkem celeru
5. Podáváme se slámkou.
Poznámka:
Grenadina – Červený sirup z granátových jablek.
Rozpis na 1 nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
2 díly | pomerančového džusu |
2 díly | ananasového džusu |
1 díl | citrónové šťávy |
1 díl | sodové vody |
1/2 dílu | cukrového sirupu |
kostky ledu | |
šejkr | |
barové sítko | |
vysoká sklenice o větším obsahu 230-280 g | |
plátek citrónu | |
slámka |
POSTUP
1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme pomerančový a ananasový džus, citrónovou šťávu a cukrový sirup
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do vysoké sklenice plné ledu
4. Dolijeme sodou a zdobíme plátkem citrónu
5. Podáváme se slámkou.
Doporučení:
Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.
grapefruitový džus 3 cl
pomerančový džus 3 cl
citronová šťáva 1 cl
limetová limonáda na dolití
postup:
Uvedené suroviny kromě limetové limonády promícháme v šejkru. Nalijeme do poháru a doplníme limetovou limonádu.
postup
Všechny suroviny vložíme do mixéru a mixujeme s drceným ledem do hladka. Nalijeme do vychlazené balónové sklenky.
postup
Všechny ingredience vložíme do sklenice s ledem a zamícháme. Ozdobíme plátkem citronu.
postup
Všechny suroviny kromě sody protřepeme s ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do tumbleru s drceným ledem. Nápoj doplníme sodou a ozdobíme mátou.
silná káva 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup:
Uvaříme velmi silnou kávu (asi dvakrát silnější než obvykle). Nalijeme ji do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do lednice.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív než opadne pěna.
1 porce
200 g čerstvých jahod
1 kelímek jogurtu1 kelímek mléka3–4 PL zmrzliny (malinový sorbet)meduňka nebo máta na ozdobu.
Omyté jahody rozmixujeme s jogurtem, mlékem a zmrzlinou. Několik lístků meduňky nebo máty nasekáme na kousky, promícháme s cukrem a ozdobíme okraje pohárků (potřeme citronovou šťávou a sklenici namočíme do cukru). Naplníme připraveným nápojem a ozdobíme celou jahodou, mátou či meduňkou.
banánový džus 6 cl
mangový džus 6 cl
ananasový džus 3 cl
postup:
V šejkru s ledem protřepeme předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do tumbleru a ozdobíme plátkem banánu.
12 porcí
1.25 l vody
500 ml cukru300 ml balení zmražených malin (nebo 800 ml čerstvých)500 ml citronové šťávy (asi 6 citronů)375 ml vodky, nemusí býtcitron navíc a ovoce navíc na ozdobu
Postup
V kastrolu přivéct vodu s cukrem do varu. Míchat, až se cukr rozpustí. Vařit po 1 min. Sejmout s ohně a přidat maliny. Přikrýt a nechat stát po 30min. Propasírovat a nechat vychladit v chladničce.
Přidat citronovou šťávu a vodku, chcete-li, zamíchat a nalít do sklenic s rozdrceným ledem a ozdobit citronem a malinami.
18 porcí
500 g mražených malin,
400 g přírodního jogurtu,800 ml mléka,8 lžic jalovčinkového sirupu,600 g mražených borůvek,8 lžic borůvkového sirupu,1 lžíce citronové šťávy,6 kopečků vanilkové zmrzliny,3 lžíce máty,800 ml podmáslí,8 lžic mátového sirupu,6 kopečků citronové zmrzliny
Malinový koktejl
rozmixujeme maliny, jogurt, 200 ml mléka a malinový sirup. Ihned naplníme do 6 sklenic. Podat můžeme zdobené malinami.
na sklenici 5 g bílkovin, 4 g tuků, 21 g sacharidů, asi 140 kcal, 585 kJ
Borůvkový koktejl
rozmixujeme borůvky, 600 ml mléka, borůvkový sirup a citronovou šťávu. Přidáme vanilku, krátce promixujeme a naplníme do 6 sklenic.
na sklenici 6 g bílkovin, 6 g tuků, 33 g sacharidů, asi 220 kcal, 919 kJ
Mátový koktejl
rozmixujeme mátu, podmáslí a mátový sirup. Přidáme citronovou zmrzlinu, krátce promixujeme a naplníme do 6 sklenic. Můžeme okamžitě podávat zdobené mátou.
na sklenici 5 g bílkovin, 0 g tuků, 29 g sacharidů, asi 150 kcal, 627 kJ
postup
Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme s drceným ledem do hladka. Přelijeme do vychlazené sklenky a dekorujeme řezem z limetky.
ananasový džus 10 cl
citronová šťáva 2 cl
grenadina 1 cl
Mattoni na dolití
postup:
Do tumbleru vložíme několik kostek ledu. Přidáme uvedené suroviny a zamícháme. Ozdobíme ovocem.
Potřebujeme ruční šlehač, u kterého je nástavec na mixování/sekání ovoce, klasická Eta ho má. Vezmeme tu nejvyšší sklenici, co doma najdeme a vložíme do ní borůvky, nasypeme cukr a vlijeme trošku mléka. Směs našleháme a opatrně přidáme zbytek mléka. Nakonec přidáme zmrzlinu (můžeme ji buď také rozmixovat nebo ji necháme jen tak).
Hotovo!
kiwi sirup 3 cl
citronová šťáva 1 cl
grepový sirup 1 cl
7-UP na dolití
postup:
Do sklenice vložíme 3-4 kostky ledu, přidáme sirupy a šťávu a dolijeme 7-UP nebo Sprite. Můžeme ozdobit třeba kouskem ananasu, mandarinky apod.
brusinkový džus 6 cl
ananasový džus 6 cl
broskvový džus 4 cl
postup:
Do vychlazené sklenky s ledem nalijeme předepsané suroviny a zamícháme. Podáváme ozdobené koktejlovou třešničkou.
postup
Tumbler naplníme ledem, přidáme grenadinu a doplníme zázvorovou limonádu. Opatrně promícháme barovou lžičkou tak, aby nevyprchaly bublinky. Ozdobíme dvěma koktejlovými třešničkami.
4 porce
2 PL hnedého cukru
4 sácky zeleného caje1 malý, neosetrený citron2 stonky medunky12 kostek leduledove vychlazená citronová limonáda
Cukr svarte se 600 ml vody. Pridejte cajové sácky a nechte táhnout 5 minut. Cajové sácky odstrante a caj nechte zcela vychladnout.Citron rozcvrte, zbavte jej jadérek a nakrájejte jen na velmi tenké plátky.Medunku nakrájejte nadrobno a spolu s citronem a kostkami ledu ji rozdelte do 4 vysokých sklenic (na long drink). Do 2/3 sklenic nalejte vychlazený caj a zbylou tretinu doplnte ledovou limonádou.
Tip: Místo citronu pouzijte limetku.
pomerančový džus červený 1,5 dl
pomerančový džus žlutý 1,5 dl
kiwi sirup 1,5 cl
malinový sirup 2 cl
postup:
Do vysoké sklenice vložíme 3 - 4 velké kostky ledu, nalijeme sirupy a pomalu po ledu přidáme žlutý a červený džus. Pokud se to povede, vznikne krásný barevný nápoj. Do alkoholické varianty můžeme přidat třeba i gin, vodku nebo bílý rum v množství cca 2 cl.