Ingredience:
4 lžíce majonézy
80 g čerstvého kozího sýra
1 menší kompotovaná hruška
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
2 lžičky vinného octa
špetka soli
Popis přípravy:
Dipy
Dip s kozím sýrem a hruškami
Dip z pečené papriky
Ingredience na 4 porce:
4 lžíce kvalitní majonézy
100 g lučiny
1 pečená červená paprika
šťáva z ½ citrónu
špetka cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
několik snítek tymiánu
Popis přípravy:
Dip z tuňáka
Ingredience:
1 konzerva tuňáka v oleji
2 vejce
1 malá cibule
200 g smetanového jogurtu
1 lžička sardelové pasty
sůl a pepř
Popis přípravy:
Dijonský dip
Ingredience:
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce majonézy
špetka kari
1 lžíce zakysané smetany
Popis přípravy:
Hořčici promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a dochutíme kari kořením. Důkladně promícháme.
Chilli dip s česnekem
Ingredience:
2 plátky toastového chleba
50 ml mléka
4 stroužky česneku
2 žloutky
150 ml olivového oleje
sůl a pepř
špetka chilli
kečup podle chuti
Popis přípravy:
Dip z modrého sýra
4 lžíce Tatarské omáčky
80 g sýr niva
hrst sekané pažitky
Nivu nastrouháme najemno a smícháme s tatarskou omáčkou a nasekanou pažitkou.
Je vhodná k červeným masům nebo k namáčení syrové zeleniny (mrkev, celerová nať…)