Rychlé večeře

Steak s Nivou

 

Ingredience

1 porce

200 – 250 gr. vepřová panenka nebo vepřová kotlete bez kosti20 gr.šunky1 ks menší cibulesůl,pepř,Niva dle chuti

 

Postup

Maso naklepeme,nejlépe přes noc dáme do oleje naležet,před přípravou mírně osolíme,opepří­me,zprudka opečeme,přendáme na talíř,ve výpeku opečeme šunku na nudličky nakrájenou,přidáme nakrájenou cibuli,podusí­me,přendáme na maso,zasypeme strouhanou Nivou a zapečeme.
maso doporučuji opéci velmi zprudka a krátce.


Labská pochoutka s bramboráčky

 

Ingredience

4–5 kotlet vepř.-vykostěné nebo 1/2 kg jakéhokoliv libového vepř.masa1 cibule3–4 stroužky česneku1 PL plnotučné hořčicesolamylsůlpepřworcester.omáčkaolej

Postup

Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako malíček) a posypeme Solamylem. Na hluboké pánvi si rozpálíme olej, přidáme maso, které
zprudka opečeme a mícháme, pokud nám maso nezbělá.

Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zamícháme, zmírníme oheň, přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 10 min. Poté přidáme utřený česnek, pepř, sůl, hořčici a zastříkneme worcestrem.

Po chvíli podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.

 

Krkonošské zatloukané řízky

 

Ingredience

několik plátků kuřecího nebo vepřového masa,strouhanku,smetanu,2 celá vejce,olej,sůl
Postup
Platky masa mírně naklepeme, osolíme a zatlučeme do nich strouhanku. Rozšleháme vejce a řízek v nich obalíme. Rychle osmahneme v oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou na šlehání.

Pečeme asi 40 minut.

 

Panenka v těstíčku

 

Ingredience

2 porce

350g vepřové panenky1 vejce2 lžičky maizeny či solamylu1 lžíce sojové omáčky1 lžíce sádla50ml Jeníka chodcepepřsůl
Příloha
400g oloupaných brambor50g eidamu (30%tvs)50g oštěpku50g grand moravia aneb moravský parmazán50g šunky50g máslasůlkmín

Postup

Panenku nakrájíme na silnější plátky (2cm), nařízneme okraje a lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a ponoříme do těstíčka z vejce, solamylu a sójovky, kde je necháme dvě hodiny odpočívat.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na měsíčky. Vaříme je v osolené a okmínované vodě 10 minut od bodu varu. Vodu scedíme a do horkých brambor zamícháme máslo, nastrouhané sýry a na nudličky nakrájenou šunku. Hrnec vrazíme do vyhřáté trouby a při 220°C pečeme 30 minut.
Na pánev dáme sádlo a jakmile se pořádně rozehřeje, dáme tam ony marinované panenky. Pečeme zprudka po každé straně cca 3 minuty, pak plamen stáhneme a další minutu dopékáme.
Rovnou na pánvi oflambujeme skotskou a necháme je ve šťávičce minutu odpočinout.
Brambory jsou právě hotové a tak s chutí do jídla.
A takhle to vypadá na talíři .

 

Babičina Minutka

 

Doba přípravy: 10 min max 15 min

Počet porcí: podle plátků masa

Suroviny:

Směs na minutku: 1 hrnek hl. mouky, 1 lžíce vegety, 1 lžička kari, půl lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté papriky sladké

Postup

Zamícháme mouku, vegetu, kari, pepř , papriku a vznikne vám z toho směs. V ní obalte řízky nebo kuřecí prsa nebo jakékoliv maso a opečte na pánvi.

Můžete podávat s bramborovou kaší nebo bramborama nebo i s chlebem.

 

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

 

Ingredience

Vepřové maso
panenka
12 plátek
Citrónová šťáva
z jednoho citronu
 
Šunka
v celku
250 g
Česnek 2 stroužek
Petržel 1 svazek
Vejce 2 ks
Mouka
na obalení
 
Strouhanka
na obalení
 

Olivový olej
na smažení

Čas:30 minut

Porce: 6

Postup přípravy receptu: Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

 
Porce
 

Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a drceným česnekem v misce, vložte plátky masa a otočte, aby byly pokryty marinádou. Nechte asi 2 hodiny v chladu marinovat.

Z masa pak setřete česnek a do každého plátku zabalte delší hranolek šunky. Obalte v mouce, vejci a strouhance a dozlatova usmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Na kuchyňském papíru nechte odsát přebytečný tuk a podávejte.

 

 

 


Záznamy: 1 - 6 ze 6